Šilbaravykį dar vadina „rudakepuriu baravyku", „kiškio baravyku", „zuikiabaravykiu" ar net „paąžuoliniu". Vardai sako, kad jis — tarsi jaunėlis grybų karaliaus baravyko brolis. Tačiau maistinėmis vertėmis broliai beveik nesiskiria. Maisto žinovai tvirtina, kad šis grybas turi daugiau baltymų nei jautiena ar žuvis.
Maža to, šilbaravykiuose yra daug B grupės vitaminų ir įvairiausių organizmui reikalingų mineralinių medžiagų: jodo, geležies, magnio, cinko, fosforo.
Džiovinimas — patikimiausias natūraliausias koncervavimo būdas, todėl džiovinti šilbaravykiai puikiai išsaugo esmines maistines vertes ir aromatą.
Maltais džiovintais šilbaravykiais galima puikiai pagardinti sriubas, padažus ar garnyrus. Ruošiant vaišių stalui, grybus mirkyti 2 — 3 valandas drungname vandenyje, piene ar raudonajame bei Porto vyne
